Publicerad den 14 mar 2014 i Sociala Medier | No Comments

Använder du dig av Facebook ofta? Då är du inte direkt ensam. Så många människor använder dagligen Facebook att man knappt kan förstå mängden. Sedan Facebook startade 2004 har utvecklingen varit enorm. Det har nu spridits till världens alla hörn. Företaget är sedan ett par år också börsnoterat.

Det sociala nätverket har utvecklats och förändrats genom åren, på gott och ont. Den senaste utvecklingen, som kom i och med att företaget blev börsnoterat, med annonser på sidan var inte direkt någon glädjespridare för alla Facebook-användare. Ingen vill se annonser och reklam när man letar efter kompisars bilder eller statusuppdateringar.

Men nu har Facebook valt att ta det ännu ett steg längre. Inom den närmsta tiden ska de börja använda sig av videoannonser i användares flöden. Och som om inte det vore nog, de kommer att spelas upp automatiskt.

Såhär fungerar Facebooks kommande videoannonser

När de dyker upp i flödet kommer de att spelas upp automatiskt. Inget ljud kommer att spelas upp. Bläddras de förbi, vilket det i de absolut flesta fallen kommer att göras, kommer de att stanna. Klickar man på annonserna så kommer de att fortsätta spelas upp i helskärmsläge och med ljud. Videoannonserna kommer att vara 15 sekunder långa.

Facebook tror själva inte att detta kommer att påverka användarna mycket alls. Hur användarna ser på det sociala nätverket kommer knappt ha någon påverkan alls på detta nya sätt att sprida reklam på, enligt dem själva. Framtiden får säga sitt.

facebook_videoannonser

Leave a Reply