Publicerad den 18 dec 2017 i Uncategorized | No Comments

En del arbetsplatser och en del specifika arbeten kräver namnbrickor. Namnbrickor har en smart och viktig funktion som många gånger bidrar med mer än vad som märks. Naturligtvis har de inte alltid denna funktion. Ibland bör man definitivt avstå från att sätta namnbrickor på de anställdas bröst.

De arbeten där namnbrickor kan vara bra att ha är de arbeten som har att göra med andra människor. Om du ofta pratar med en främling på din arbetsplats så är det skönt för den att veta vad du heter och var du kommer ifrån. Om du inte har en namnbricka så kommer personen ifråga tro att du är en vanlig människa som bara vill prata, vilket inte alla svenskar i dagens samhälle önskar. Har du en namnbricka så kommer förståelsen direkt uppstå att du arbetar med något och att du har en direkt uppgift och ett mål med samtalet. Dessutom har kunskapen om ditt namn en mycket stark effekt på tillförlitligheten till dig. Vet man om en annan människas namn så blir samtalet mycket mer personligt.

Men också i yrken där det inte är någon tveksamhet om personen som tar kontakt arbetar eller inte finns det anledning till namnbrickor. Ett tydligt sådant exempel är på sjukhus där alla anställda vanligtvis bär namnbrickor. För det första så gör det detta för att kontakten med patienter ska bli bättre och för att sänka känslan av oro, men också för att ge information till patienter. Du kanske vet att alla med vit rock arbetar med någonting, men du vet inte vem som är sjukskötare, receptionist eller läkare. Här kan sjukhuset också använda sig av olika typer av namnbrickor för att göra det ännu enklare att särskilja de olika yrkena. Att ha olika färger på namnbrickor är ett vanligt knep som fungerar alldeles utmärkt.

Leave a Reply